Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Shl Sa Ser Det Ut Infoer Saesongen 20232024

SHL – Så ser det ut inför säsongen 2023/2024

Brynäs lockar hem Lindström & Dick Axelsson

Efter en tung säsong med degradering till HockeyAllsvenskan har Brynäs gjort klart med två tunga nyförvärv inför kommande säsong. Det handlar om hemmasonen Johan Larsson, som ansluter från Skellefteå, samt norske landslagscentern Martin Röymark från schweiziska Fribourg-Gottéron.

Därmed har Brynäs fått in två rutinerade spelare med SHL-meriter, något som laget saknade förra säsongen. Larsson har spelat över 600 SHL-matcher och har varit med och vunnit SM-guld med Skellefteå. Röymark har spelat över 400 matcher i den norska ligan och har representerat Norge i flera mästerskap.

Brynäs har även värvat målvakten Anders Lindbäck, som närmast kommer från spel i den finska ligan. Lindbäck har tidigare spelat i SHL för Timrå och har även representerat Tre Kronor.

Frölunda värvar finsk landslagsman

Frölunda har gjort klart med den finske landslagsmannen Toni Rajala inför den kommande säsongen. Rajala kommer närmast från spel i den ryska ligan och har tidigare spelat i SHL för Linköping och Växjö.

Rajala är en offensiv forward som har gjort över 200 poäng i SHL. Han har även representerat Finland i flera mästerskap och var med och vann VM-guld 2019.

Frölunda har även värvat backen Jens Olsson, som närmast kommer från spel i den schweiziska ligan. Olsson har tidigare spelat i SHL för Färjestad och har representerat Tre Kronor.

Rögle fortsätter att förstärka

Rögle BK fortsätter att förstärka inför den kommande säsongen och har gjort klart med den kanadensiske landslagsmannen Troy Stecher. Stecher kommer närmast från spel i NHL för Arizona Coyotes och har tidigare spelat i SHL för Luleå.

Stecher är en offensiv back som har gjort över 200 poäng i NHL. Han har även representerat Kanada i flera mästerskap och var med och vann VM-guld 2016.

Rögle har även värvat forwarden Leon Bristedt, som närmast kommer från spel i den finska ligan. Bristedt har tidigare spelat i SHL för Djurgården och har representerat Tre Kronor.

Skellefteå värvar från allsvenskan

Skellefteå AIK har gjort klart med den allsvenske poängkungen Timrå IK, Jonathan Dahlén, inför den kommande säsongen. Dahlén kommer närmast från spel i den allsvenska klubben och har tidigare spelat i SHL för Timrå.

Dahlén är en offensiv forward som har gjort över 200 poäng i allsvenskan. Han har även representerat Sverige i flera mästerskap och var med och vann JVM-guld 2018.

Skellefteå har även värvat backen David Gustafsson, som närmast kommer från spel i den finska ligan. Gustafsson har tidigare spelat i SHL för Färjestad och har representerat Tre Kronor.


Comments